Saamelaismuseo Siida

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siida sijaitsee Inarin kirkonkylässä. Siida-rakennuksessa sijaitsevat Saamelaismuseon ja luontokeskuksen lisäksi Siida Shop, ravintola Sarrit ja Inarin kunnan matkailuneuvonta. Siida on nykyisin Pohjois-Lapin suosituimpia käyntikohteita.

Visma Nova -ohjelmistot otettiin käyttöön Saamelaismuseossa samana vuonna kuin Siida-rakennus avattiin vuonna 1998. Ensimmäisenä oli käytössä esimerkiksi palkanlaskenta ja myyntireskontra, ja vuosien kuluessa käyttöä laajennettiin tarpeen mukaan. Visma Novan kirjanpito otettiin käyttöön vuonna 2007.

Heeros Ostoreskontra kierrätyksineen tuli mukaan kuvaan vuonna 2020. Sekin hankittiin Novec Oy:n kautta.

”Visma Novan ja Heeroksen yhdistelmä toimii hyvin. Heeros on helpottanut elämää ostolaskujen kanssa. Ostolaskujen määrä on koko ajan lisääntynyt, mutta käsittelyaika kuitenkin vähentynyt Heeroksen ansiosta”, taloussihteeri Seija Lehto kertoo.

Lehto mainitsee Visma Novan uudesta laskutusohjelmasta, että se on monipuolisempi kuin aikaisempi Novan versio. Lisäksi päivitykset tulevat nykyään automaattisesti Poutapalvelun kautta eikä niitä tarvitse itse huolehtia tietokoneelle.

”Novec Oy:n asiakaspalvelu on ollut oikein hyvä. Jos jotain pieniä ongelmia tai haasteita on ollut, niihin on saanut suoraan ja nopeasti avun Novecilta. Olemme kokeneet etenkin etätuen hyväksi. Tulevaisuuden tarpeita mahdollisesti ovat matkalaskujen sähköistäminen ja palkanlaskennan uudistaminen. Pohdintoihin saa Novecin asiantuntijoilta varmasti neuvoja”, Lehto toteaa.

Kuva: Saamelaismuseo Siida